De store baderomstrendene: Brune toner og lun stemning

Lagt inn: 21.10.2021 | av: Constance Averlid

Baderomstrender varierer hvert år, men noen stiler går sjelden av moten.


Bilde til artikkel De store baderomstrendene: Brune toner og lun stemning
– Det er mange som ønsker seg en rolig atmosfære på bad, en slags spa-/hotellfølelse, sier Frank Næss, butikkansvarlig på Bergersen Flis.

Vi har snakket med daglig leder av Boligstylisten, Vilde Dyngeland og butikkansvarlig i Bergersen Flis, Frank Næss. De vet mer om baderomstrender enn de fleste. Så, hvor mener de vi burde legge pengene fremover?

– Hva er de store baderomstrendene for tiden?

– Trendene som gjelder for tiden er mye av de samme som tidligere, ifølge Dyngeland. Det som er gjentagende, og har blitt veldig populært, er runde speil, og gjerne de som har innebygd lys. Dempede lys og spotter som gir lun stemning, ser vi også bli mer og mer populært, forklarer hun.

Det som derimot er nytt av året er naturmaterialer og varmere toner. Det er den største forskjellen fra de siste årene.

– Tidligere har vi sett mye sort, hvitt og store klassiske marmorfliser, mens nå er det brente toner og mye varme som gjelder. En lun og hyggelig atmosfære, gjerne med innslag av brunt og tre har vokst frem som en stor trend.

På Bergersen Flis ser de at folk bruker store dimensjoner i fliser både på gulv og vegger.

– Disse kan gjerne være i samme farger, men at man bruker mindre størrelser i samme farge for å få til fall på gulvet. 60x60 er det som det går mest av, i mørke toner, beige og grått forteller Frank og legger til:

– Hva er flistrendene som går igjen?

– Terrazzo er en veldig sterk trend. Disse flisene er unike! Vi ser tydelig at den har slått an hos det norske folk. Med Terrazzo følger farger som beige og brunt på flisene. – Generelt på baderommet benyttes det gjerne varme, lune detaljer og lys i sammenheng med Terrazzo.