Kunsten å skape et tidløst baderom

Lagt inn: 29.10.2021 | av: Constance Averlid

Badet er rommet hvor du skal starte og avslutte dagen din. Men hvordan skaper man et baderom som ikke blir umoderne?


Bilde til artikkel Kunsten å skape et tidløst baderom
For å skape et bad som varer, er det viktig å ta valg som er tidløse. Inspirasjonsbilde: Bergersen Flis

Det kan være veldig vanskelig å bestemme seg for hva man skal gå for når det gjelder baderomsinnredning. Å orientere seg i mylderet av muligheter og stiler kan føles som en umulig oppgave. For å skape et bad som varer, er det viktig å ta valg som er tidløse. Derfor er det smart å ta råd og og guiding fra de som kan det.

Få hjelp til de vanskelige valgene

Vi har tatt en prat med daglig leder i Boligstylisten AS, Vilde Dyngeland, som deler sine beste tips for å få et baderom som tåler tidens tann. Boligstylisten tilbyr både veiledning, delstyling og fullstyling.

– Vi driver jo med alt fra hjemmestyling til styling av bolig før visning. Målet er å få mest mulig for boligen dersom man skal selge. Sistnevnte er det stort fokus på hos våre kunder, men vi driver jo med alt mulig som har med boligstyling å gjøre, sier Dyngeland med et smil.

– Hvordan skaper man et bad som er like fint om ti år? – Det aller viktigste er å ta tidløse valg. Rene linjer er et veldig sikkert tips for å kunne ha et bad man trives med over lengre tid. Det er mitt absolutt viktigste råd.

Boligstylisten AS jobber i hovedsak med styling i Bergen og omegn. De vet hvor viktig møbler og interiør er, og er opptatte av å innrede på en måte som harmonerer med stilen i hjemmet og får frem boligens beste sider og funksjoner. De holder seg alltid oppdaterte på trender og er godt kjent med hva kundene deres foretrekker.

– Hos Boligstylisten jobber det interiørdesignere som er gode til å finne løsninger som er tilpasset ulike hjem. Vi jobber også mye med å finne gode løsninger på bad, og ikke minst hvordan man får mer særpreg på baderommene. Vi ønsker ikke bare å finne standardløsninger, men heller en personlig vri som faller i smak hos kundene. Interiøret skal være spesielt, men samtidig tidløst.

Dyngeland merker at det er en økende interesse rundt hus og hjem. – De fleste vil jo gjerne ha det fint rundt seg og derfor er det viktig å skape et hjem man trives i. Å følge mengden kan være nøkkelen til suksess.

Dyngeland forteller at mange blir fornøyde med å velge det som er de store trendene over tid.

– For oss fungerer det å se hva folk flest vil ha. Det gir muligheten til å se hva som treffer og hva som ikke gjør det hos kunden. På denne måten kan vi lettere samle det som er populært og som faller i smak hos de fleste av kundene våre.

Dyngeland forklarer hvorfor det er viktig at Boligstylisten kommer inn og bistår underveis i prosessen.

– Vi ser at personlig smak ofte tar over når folk skal pusse opp og fikse badene sine. Det pleier som regel ikke å funke. Ofte er det greit å få andres mening. Rett og slett noen som kan gi råd og bistå med å finne noe som er tidløst og vil vare. Det er her vi kommer inn og benytter vår kompetanse og erfaring for å kunne rådføre, forklarer Dyngeland.

Bærekraftige valg skaper tidløse baderom

Å skape et baderom som du vil like i mange år fremover, bedrer muligheten for et bærekraftig baderom.

Gjennom å velge tidløse og rette linjer, lune toner og behagelig lys, kan du komme langt på vei til et bad som varer. Tar du smarte valg, minskes ønsket om å gjøre store endringer, etter hvert som trendene forandrer seg i fremtiden.

– For å oppnå et tidløs bad, vil jeg anbefale stramme, rene linjer. Vi ser at dette virkelig fungerer, fortsetter Dyngeland.

Problemene oppstår ofte dersom kunden liker for mange ulike stiler. Da kan man fort ende opp med et rotete resultat. Derfor anbefaler hun at man forsøker å holde seg til én stil. Da blir det lettere å holde linjene rene og en unngår miksing av trender.

– Vi opplever ofte at folk finner noe de liker fra én stil, og noe fra flere andre. Dette gir sjelden et godt resultat, utdyper Dyngeland.

Videre forklarer boligstylisten hvilke feller man bør styre unna.

– Det å unngå popup-trendene er essensielt for å skape et tidløst bad, og man bør unngå å bli revet med på en midlertidig trend som ikke varer. Da er det fort gjort å angre og bli veldig lei av badet, fortsetter Dyngeland.

Tips til smart oppbevaring

Både det visuelle og det funksjonelle er viktig for å skape et bad du er fornøyd med i lang tid. Med smart oppbevaring får du mange ulike og gode løsninger som kan tilpasses ulike typer bad.

– Det smarteste valget er gjerne en tilpasset baderomsinnredning. Dette kan være smalere skap, og eventuelt smalere servantskap, om man har et relativt lite bad og trenger å utnytteplassen. Her finnes det uendelig med muligheter, så lenge man gjør god research og vet hva som trengs, forklarer Dyngeland.

De viktigste punktene man må tenke på, og forholde seg til, når man skal pusse opp baderommet, er altså tidløse valg og å holde seg til én stil.

– Tar du for spesielle valg kan du fort gå lei. Her gjelder det å ta valg som tåler tidens tann. Det du vil du takke deg selv for i fremtiden.