Text

Hjemme hos Sverre Lunde

Nytt gull på hjemmebane

– Ingunn har mest peiling på interiør, men jeg har nok veldig lik smak som henne, forteller Sverre (29). Han snakker om konen Ingunn, moren til deres ett år gamle sønn, Svein. Den lille familien på tre flyttet inn i Ingunns barndomshjem på Sandsli. Boligen kjøpte hennes foreldre i 1985. Lille Ingunn ble født der, og nå har trekløveret overtatt huset. På det året de har bodd der har de rukket å fylle hjemmet med nye gjenstander og nye minner. Det er blitt til deres.

– Det å skulle endre på ting sitter lenger inne for meg enn for Sverre, nettopp fordi det er mitt barndomshjem, innrømmer Ingunn.

Et hjem fullt av kontraster

Likevel har endringene stått i kø i boligen på Sandsli. Nytt er blandet med gammelt. Og skandinaviske, rene linjer, eksisterer side om side med teak fra 70-tallet – og annet arvegods.

Nye gulv er lagt, og rommene er malt i alt fra «Local green» til «Curious mind» fra fargekartet til Jotun. Alt er i sin skjønneste orden i dette hjemmet, der det meste er nyoppusset og fargene spreke. Men det en gang så lekre badet, det var ikke mye å skryte av lenger.

– Jeg husker at min tante sa til min venninne at da badet var nytt på 80-tallet, var det det fineste hun noen gang hadde sett. Vel, nå så det ikke ut, sier Ingunn og ler. Badet hadde brune fliser på gulvet, og et beige belegg på veggene. Dusjen og badekaret var i ett, og rommet var så smalt at de aldri fikk utnyttet plassen.
En oppgradering ble rett og slett nødvendig. Og med mange leverandører å velge mellom, falt valget, etter mye research, på Flesland Flis. De måtte da kunne gjøre jobben?

– Det er flere i gaten som har brukt dem, og de sa at de hadde fått skikkelig spafølelse av sine nye bad. Så etter mye reaserch på nettet, bestemte vi oss for å velge dem, vi også.

Bestillingen til Flesland Flis hadde krav som; å ikke måtte stå i badekaret mens man dusjer, få det lysere og ha mer romfølelse på badet. – Vi gikk for store fliser i fargen varm grå, men den kommer ut mer beige i fargen. Siden vi ikke har vinduer på badet, var det viktig for oss å finne en flis som ikke var for kald. Rett og slett for å få den varme, lune følelsen, forklarer Ingunn.

Delte spaopplevelsen med en venninne

På det gamle badet var det lysrør. Disse er nå byttet ut med nye spotter. I tillegg har de fått et rundt speil med belysning. Der kan du velge mellom varme og kalde fargetoner på lyset.

– Å pusse opp badet gjorde at hele huset fremstår som nytt. Du får skikkelig spa-følelse av å være der, sier de samstemt. De har rett og slett fått følelsen av å bo i et splitter nytt hjem. Sverre, som er profesjonell skøyteløper, skadet seg på sykkel tidligere i år. Det har gjort at han ikke kan nyte det nye badekaret helt ennå. Ingunn har derimot tappet badevannet mange ganger etter at det nye badet sto ferdig.

– Også ga du en full spabehandling til en venninne som var på besøk i sommer, gjorde du ikke? Sverre ser bort på samboeren og smiler. – Jo, da tappet jeg i godt og varmt vann med badeskum. Så dimmet jeg spottene, tente stearinlys og la frem en ansiktsmaske til henne. Det første hun sa til mannen sin da hun kom ut, var at de måtte pusse opp sitt bad på samme måte, forteller Ingunn.

Nå har vi fliser på tre av veggene, og to små vegger som er malte. Slik kan man holde badet tidløst, for hvis du blir lei kan du bare male veggene.

Har det vært noen her?

Sverre og Ingunn er imponerte over servicen fra Flesland Flis. Allerede fra første møte var de positivt overrasket over hvor dyktige og imøtekommende fagpersonene som jobbet på badet deres fremsto.

– Da vi satte i gang ante vi ikke hva som var mulig for oss. Så da vi kom med forslag og ønsker, kom de gjerne opp med forslag som var enda bedre, sier Ingunn og utdyper: – Det var heller ikke alt vi trengte å bestemme oss for første dagen. Når du får alt revet ned og ser hvor stort rommet blir, ønsker du gjerne andre løsninger enn de du opprinnelig hadde tenkt på.

Når fagfolkene hadde gått hjem for dagen, kunne man ikke se at de hadde vært der. – De dekket til alt på eget initiativ og støvsugde hele tiden. Det var aldri noe støv å gå i, til vår store lettelse.

Vi var forberedt på mye gris og rot over hele huset og ble rett og slett overrasket!

Vi har fått alt vi ville ha

På det nye baderommet er det flisene som dominerer. Derfor har paret valgt et baderomsmøbel i eik for å komplimentere den tidløse innredningen. Sverre synes likevel det var viktig å ta noen valg som ikke var like tradisjonelle som resten av baderomsinteriøret.

– Det mest spenstige vi har gjort var å gå for messing på dusj og kraner, forteller Sverre. Det var i tillegg viktig for den lille familien å ha et bad som er lett å holde rent. – Vi har gått for løsninger som er luftige. Vasken er innfelt og har spill i seg som gjør at man ikke ser flekker like godt som på vaskene som er kritthvit. Fargen heter Vanilla, og den gjør at du ikke vil se alle flekker, sier Ingunn. – Har det vært noe som ikke har gått som det skal? – Nei, i grunnen ikke. Dette har vært en knirkefri prosess fra første stund. Vi har fått alt vi ville ha!

Det tøffe valget

Men det betyr ikke at det ikke har vært øyeblikk i prosessen der de to har vært usikre. Likevel ble de etterhvert trygge på valget av fliser og messing. For da Ingunn søkte opp kombinasjonen på nettet, fant hun nemlig ingen bilder som viste hvordan det ville bli. Det var da usikkerheten meldte seg.

– Så jeg dro til Bergersen Flis, som er en samarbeidspartner av Flesland Flis. Da jeg la frem kombinasjonen jeg hadde tenkt for de ansatte, fortalte de at det var akkurat den type fliser og messing de hadde tenkt å ha i sin neste utstilling. – Da ble jeg ekstra trygg på valget vårt. Så da endte de opp med flisene. Og messingen. Resultatet ble bedre enn de kunne forestilt seg.

– Nå har vi fliser på tre av veggene, og to små vegger som er malte. Slik kan man holde badet tidløst, for hvis du blir lei kan du bare male veggene, og badet vil fremstå som nytt, forklarer Ingunn. – Også synes jeg det er ekstra gøy å ha noe som ikke alle andre har.

Foto: Christiane Dame Huseklepp