Høyt fokus på smittevern

Flesland Flis har startet opp normal drift igjen og takker alle kunder som ønsker å få gjort arbeid hjemme «som normalt». Vi har selvfølgelig høyt fokus på smittevern for ansatte og kunder og vil følge de retningslinjene fra FHI som til enhver tid gjelder!

Så mye kan et nyoppusset bad øke verdien av boligen din

Lagt inn: 25.09.2019 | av: Ann Karene Rasmussen

Badet er et av de dyreste rommene i huset, og et nyoppusset bad kan gjøre at boligen blir lettere solgt, og gi en bedre pris.


Bilde til artikkel Så mye kan et nyoppusset bad øke verdien av boligen din
Hvor mye et nyoppusset bad kan øke verdien på boligen spørs hva utgangspunktet er.

Takstmann og byggmester Knut Farestvedt får ofte telefoner med spørsmål om tilstanden på bad i ettertid av annonsering/ visninger.

– Jeg får ofte spørsmål om diverse fuktskader og feil, og ellers hvor lenge for eksempel et eldre bad vil holde. Dette er selvfølgelig vanskelig å si eksakt, da det kan være store variasjoner fra bad til bad. Vi får også spørsmål om hva det vil koste å renovere baderom. Her er det også variasjoner ut i fra utgangspunkt, størrelse og valg av løsninger og overflater.

Hvor mye et nyoppusset bad kan øke verdien på boligen spørs hva utgangspunktet er.

– Dersom man pusser opp et eldre, men funksjonelt, bad vil man ikke få like stor uttelling som ved rehabilitering av et direkte dårlig bad. Et nyoppusset bad vil i gjennomsnitt øke verdien på boligen med anslagvis kr 200 0000 kr, sier Farestvedt.

Et nyoppusset bad er en mindre risiko

Når badet er oppusset, og får god karakter fra takstmann, eliminerer man en risiko for kjøper. Det kan være avgjørende for et salg. Å ha papir på arbeidet har stor betydning, i hvert fall i forhold til garanti og reklamasjonsrett. Det er da viktig å velge et firma med erfaring og referanser, og som har utført mange bad.

– Det er også lurt å velge et firma som tilbyr totalpakke. Hvis det uheldigvis skulle dukke opp feil i ettertid, være seg rør eller elektrisk, vil man ha ett firma å forholde seg til – det er alltid en fordel.

Hvor lenge bør badet vare?

– Når det gjelder hva man skal velge på badet er det lurt å gå for noenlunde kommersielle valg i forhold til farger og innredninger hvis man tenker salg innen kommende tid/ år.
– Et godt utført bad bør holde i minimum 15 år, men kan selvfølgelig vare lengre. Forhold som antall brukere og hvordan man tar vare på rommet er av betydning, sier Farestvedt.