Høyt fokus på smittevern

Flesland Flis har startet opp normal drift igjen og takker alle kunder som ønsker å få gjort arbeid hjemme «som normalt». Vi har selvfølgelig høyt fokus på smittevern for ansatte og kunder og vil følge de retningslinjene fra FHI som til enhver tid gjelder!

Visste du at du må bytte til rør-i-rør når du bygger om badet?

Lagt inn: 29.09.2019 | av: Ann Karene Rasmussen

Ikke alle er klare over kravene som gjelder for rørsystem når man bygger om badet, og hvor leie konsekvenser det kan få om man ikke følger de.


Bilde til artikkel Visste du at du må bytte til rør-i-rør når du bygger om badet?
I de nyeste forskriftene står det at vannrør skal være utskiftbare og lekkasjer skal ikke medføre skade.

I 2018 var det i Norge 11 160 lekkasjer i vannrør eldre enn 30 år, som følge av slitasje og alder.*

Skadepotensialet ved en vannskade er veldig stort, særlig om det går lang tid før man oppdager lekkasjen. Det er derfor svært viktig å vedlikeholde og investere i nytt rørsystem på gamle bad for å minske vannskader.

Bort med gamle kobberrør

Skal du bygge om et bad som er bygd på 80-tallet er det kobberrør i veggene, og når du gjør en ombygging og flytter på rørene skal du følge siste forskrift. I TEK17 står det at vannrørene skal være utskiftbare og at lekkasjer ikke skal medføre skade.

– Det betyr i praksis at du skal bytte ut kobberrørene med rør i rør. Puss aldri opp et bad uten å bytte ut gamle kobberrør og sluker, og bruk profesjonelle fagfolk til arbeidet, råder Kjetil Hagenes, prosjektleder i Hagenes Rørleggerfirma.

Få ned antall vannskader

Å vedlikeholde og investere i nytt rørsystem er veldig viktig for å få ned alle vannskadene vi har, og mindre vannskader gir lavere forsikringspremier.

– Et nyoppusset bad skal gjerne stå i 30 år før det pusses opp på nytt, og da kan man ikke pusse opp med 30-50 år gamle rør i vegger og gulv, sier Hagenes.

Å investere i nye rør i forbindelse med oppussing koster ca. 15 prosent av den totale summen for oppussing av for eksempel et bad.

*Kilde: Finans Norge